FloraHolland beëindigt Logistiek Centrum in Bleiswijk

  Op 1 juli 2015 stopt FloraHolland haar logistieke activiteiten op Bleiswijk. Aanleiding is de strategie FloraHolland 2020, die eind 2014 is vastgesteld.

  Eén van de ambities van de strategie is het structureel verlagen van de kosten van FloraHolland. Om dat te bereiken worden de activiteiten rondom inname, uitgifte en het spoelen van fust in Bleiswijk opgenomen in de processen op andere locaties.

  Voor de inname en uitgifte van CC’s biedt FloraHolland voor minimaal één jaar een alternatief via het depot van de Container Centralen Bleiswijk. De dienstverlening rondom sleutelen van slotplaten, lege stapelwagens en doorvoer en overslag wordt beëindigd.

  Zoeken naar passende oplossing

  De activiteiten rondom afvalverwerking worden niet meer in eigen beheer uitgevoerd. Het overige deel van de service activiteiten wordt ergens anders belegd. Voor de overige dienstverlening zoekt FloraHolland samen met de gebruikers van deze diensten naar een passende oplossing.

  Deze aankondiging van FloraHolland volgt snel op de verhuizing van de klokken en de start van locatie Bleiswijk als Logistiek Centrum in 2014. Nieuwe inzichten in de kosten van de logistieke operatie in Bleiswijk op termijn, afgezet tegen de noodzaak om juist op kosten te besparen, hebben tot dit besluit geleid.

  Bron: Vakblad voor de Bloemisterij