FloraHolland doet bonden concrete voorstellen

FloraHolland heeft de vakbonden vrijdagavond formeel uitgenodigd om het overleg over het sociaal plan te hervatten om tot wederzijds aanvaardbare afspraken te komen. De veiling doet de bonden concrete voorstellen om de werknemers tegemoet te komen.

In een brief aan Celil Çoban van FNV Bondgenoten en Kitty Huntjens van CNV Dienstenbond doet FloraHolland een aantal concrete voorstellen voor verbeteringen van het huidige sociaal plan. FloraHolland nodigt de bonden uit op basis van deze voorstellen maandag 10 februari aan tafel te komen. Dat beweert de veiling in een persbericht.

De verbeteringen zijn opgesteld op basis van de suggesties en zorgen die zijn geuit door onze medewerkers en komen tegemoet aan de belangrijkste inhoudelijke eisen van de bonden, zegt de veiling.

Het betreft volgens FloraHolland onder meer verbeteringen in de financiële gevolgen bij uitdiensttreding en de individuele gevolgen van eventuele standplaatswijzigingen.

FloraHolland vertrouwt er op dat met deze verbeteringen aan de onderhandelingstafel met de vakbonden een gezamenlijke oplossing wordt gevonden.

Het is nog niet bekend of de vakbonden op de uitnodiging ingaan. Vrijdag gaven ze aan dat ze alleen willen praten als FloraHolland aan de eisen van de bonden voldoet. Een uitnodiging om te praten was voor hen niet genoeg.