FloraHolland heeft Bleiswijk verkocht

FloraHolland heeft de gebouwen en gronden van het voormalig veilingterrein in Bleiswijk verkocht aan vastgoedbelegger USAA Realco – Europe B.V.

USAA Realco – Europe B.V. houdt zich bezig met het grootschalig logistiek vastgoed en beschikt over een internationale klantenportefeuille. De vastgoedbelegger wil het terrein ontwikkelen tot een bedrijventerrein dat één of twee grote logistieke bedrijven in de Randstad kan huisvesten.

Deze activiteiten vragen om een verruiming van het agrologistiek bestemmingsplan naar een algemeen logistiek bestemmingsplan, zodat er meer dan alleen groentes of bloemen geladen en gelost kunnen worden. Pieter Foekens, manager Vastgoed & Verhuur Royal FloraHolland: „De verkoop biedt de mogelijkheid om het terrein tot logistieke hub te maken. Dat past goed in de regionale strategie en biedt economische kansen.”

FloraHolland is blij dat het terrein en de panden worden hergebruikt en dat grootschalige leegstand de regio bespaard blijft. Ze blijft de komende jaren betrokken bij de herbestemming van het terrein en blijft tijdens dit proces eigenaar en beheerder van de panden. Foekens: „We willen het vastgoed op een verantwoorde wijze overdragen aan de nieuwe eigenaar.”

Met het oog op de ’Strategie 2020’ verhuisde Royal FloraHolland in 2014 en 2015 al haar activiteiten van Bleiswijk naar de bloemenveiling in Naaldwijk.