Vakblad voor de Bloemisterij FloraHolland neemt FloraCulture International over

FloraHolland neemt FloraCulture International over

0

FloraHolland heeft het internationale sierteeltmagazine FloraCulture International overgenomen. Het blad en de website blijven onafhankelijk.

De twee redacteuren van FloraCulture International treden in dienst van FloraHolland. Ze gaan deel uitmaken van de communicatieafdeling. In een reactie zegt FloraHolland: „De activiteiten en de redactie van FloraCulture International zijn overgenomen door FloraHolland. Het blad wordt voortgezet als onafhankelijk internationaal blad en past in de internationale ambities van FloraHolland.”

Het is niet bekend hoeveel met de overname is gemoeid. FloraHolland wil zich daar over niet uitlaten. Het voortbestaan van FloraCulture International was onzeker vanwege een belastingschuld.

FloraCulture International werd in 1990 opgericht door Debbie Hamrick, een voormalige manager van handelsshows en conferenties en nieuwsredacteur van de Ball Publishing Group. In 2006 nam Jaap N. Kras FloraCulture International over.

In 2013 werden het magazine, de website en nieuwsbrief nog gerestyled. FloraCulture International heeft een samenwerking met 84 sierteeltorganisaties in 32 landen.

FloraCulture International wordt maandelijks in print uitgegeven in Nederland, Duitsland, China (in Mandarijn), Denemarken, België, het Verenigd koninkrijk, Colombia, Ecuador, Kenia en Ethiopië.