FloraHolland stopt met Flower Chain Services

FloraHolland met Flower Chain Services in Aalsmeer. In het kader van de strategie FloraHolland 2020 laat FloraHolland activiteiten na het koopmoment zoveel mogelijk aan de markt over.

Flower Chain Services in Aalsmeer was primair gericht op logistieke dienstverlening voor directe (Retail) stromen. Deze activiteiten zijn per 1 januari 2015 overgenomen door Hortichain BV. Dit is een zelfstandige onderneming gericht op dienstverlening voor kwekers en handelaren. FloraHolland heeft geen belangen in Hortichain.

FloraHolland stoot – in het kader van de nieuwe strategie FloraHolland 2020 – alle projecten en diesnten af die niet aansluiten bij haar ambities. De ambiteis zijn: alles wat FloraHolland doet moet betere marges opleveren voor leden en klanten of moet er toe leiden dat meer consumenten in Europa meer bloemen en planten kopen.

Concrete logistieke diensten die Hortichain aan kwekers aanbiedt zijn: One stop docking voor verschillende productstromen. Crossdocking binnen gekoelde expeditie- en opslagruimte, expeditie gereed maken van product en verbeterde koelketen door traceerbaarheid en verbeterde toepassing van voorbehandelingsmiddelen.