FloraHolland zoek nieuwe bewoners op Fruit Logsitica

Op Fruit Logstica wil FloraHolland bedrijven in de agrologisiteke sector interresseren om zich op haar bedrijventerrein in Naaldwijk te vestigen. Ze doet dit met ABC Westland en Honderdland.

De bedrijventerreinen hebben ervoor gekozen om onder één noemer aanwezig te zijn: die van Westland. Op elk van de drie bedrijventerreinen is ruimte beschikbaar voor verdere groei; niet alleen op langere termijn, maar ook direct beschikbare grond. In totaal ligt er op de grondgebieden van ABC Westland, FloraHolland en Honderdland circa 75 hectare gereed voor nieuwe bedrijvigheid.

Op de Fruit Logistica van 4 tot en met 6 februari in Berlijn presenteren drie Westlandse bedrijventerreinen zich in een gezamenlijke stand. Ook gemeente Westland is partner in het opvallende initiatief, dat wordt uitgevoerd door Stichting Westland Marketing.

Westland wil met de opvallende actie zijn positie op de agro-logistieke markt in Europa verder versterken. „Onze regio heeft grote pluspunten te bieden voor bedrijven in de verssector. Veel grote ondernemers zijn de laatste jaren bewust hier neergestreken vanwege de ideale infrastructuur en de grote concentratie aan gelijksoortige bedrijven. De Rotterdamse haven is voor veel importerende bedrijven een belangrijke hub. Ook de grote verbeteringen van het Westlandse wegennet spelen de agro-logistiek in de kaart”, zegt Angelique Koolschijn van Westland Marketing.

De beurs in Berlijn is traditioneel het trefpunt van de internationale handel in groenten en fruit. Er zijn 2.600 standhouders vertegenwoordigd, niet alleen afkomstig uit de handel maar ook uit sectoren als logistiek, marketing en onderzoek. Vorig jaar trok de beurs een recordaantal van 62.000 bezoekers uit 141 landen.