Floraliën Nederland krijgt vervolg in 2017

Ondanks het exploitatietekort van Floraliën Nederland, die in mei 2014 plaatsvond, komt er in 2017 een vervolg. De Nederlandse editie van de indoor bloemen- en plantenexpositie zal wederom worden georganiseerd in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

De aandeelhouders Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde in Gent en Libéma te Rosmalen hebben dit besluit genomen op basis van de positieve bezoekers- en deelnemersenquête en hoge waardering vanuit de tuinbouw- en groensector.

Floraliën Nederland 2014 trokken 75.000 consumenten en 2.200 vakgerichte bezoekers. Het waren er een stuk minder dan begroot en daardoor was de bloemen- en plantenshow verliesgevend. Floraliën Nederland gaf vooraf aan dat ze zo’n 135.000 bezoekers verwachtte in de Brabanthallen in Den Bosch. Bij circa 100.000 zou ze quitte spelen.

Eerder
Floraliën worden per land normaal gesproken eens in de vijf jaar georganiseerd. Organisator Johan Heystek van Floraliën Nederland: „Om de hoge waardering en opgebouwde naamsbekendheid vast te houden en uit te bouwen, vindt de volgende editie van Floraliën Nederland plaats in 2017. Iets eerder in het jaar dan in 2014, van 28 april tot en met 7 mei. Daarmee wordt ook beter aangesloten op de internationale kalender van de Floraliën.”

Gentse Floraliën
Op de Gentse Floraliën, die van 22 april tot en met 1 mei 2016 zijn, wordt een Nederlandse relatieavond gehouden voor geïnteresseerde deelnemers en sponsors. Ook kunnen kwekers een bijdrage leveren aan de Nederlandse inzending en zich daarmee presenteren mede omdat de Gentse Floraliën een traditie hebben van meer dan 200 jaar worden daar ruim 300.000 bezoekers verwacht. Er zijn ook Floraliën in Italië en Frankrijk.