FloriFootprint opvolger van HortiFootprint

In 2020 zijn rekenregels ontwikkeld voor het berekenen van een footprint van zowel sierteelt- als groente- en fruitgewassen: de HortifFootprint. Die heeft dit jaar een vervolg gekregen met het uitwerken van een specifieke footprint voor bloemen en planten: de FloriFootprint (Flori­PEFCR). De definitieve versie is in augustus 2022 klaar voor Europese erkenning. Eind 2022 is het doel de FloriFootprint te presenteren.

De tuinbouwsector werkt ketenbreed aan een footprintstandaardisatie. Enerzijds omdat ’Brussel’ verlangt dat sectoren een standaard opstellen en anderzijds om vragen en eisen vanuit de markt beter te kunnen tackelen. Doordat er nu met een standaard methodiek wordt gewerkt, zijn milieufootprintberekeningen via dezelfde rekenregels uit te voeren. „De rekenregels zorgen voor betrouwbare resultaten, vergelijkbare uitkomsten en een gelijk speelveld”, aldus projectleider Roline Broekema, onderzoeker Sustainability Assessment bij Wageningen Economic Research.

Lees het volledige artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 43. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties