’FlowerTrials steeds completer’

’Een steeds completer overzicht van het bestaande, nieuwe en toekomstige sortiment van pot- en perkplanten’. Op dat punt staan de FlowerTrials nu, aldus de organisatie van dit evenement. Medio juni wordt het 10-jarig jublieum gehouden.

Vanwege het jubileum is het evenement grootser en feestelijker dan ooit, voorspelt de organisatie. Tijdens de FlowerTrials, die dit jaar van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 juni voor het tiende jaar op rij plaatsvinden, houden 41 veredelaars en vermeerderaars in Nederland (regio’s Aalsmeer en Westland) en Duitsland (Rheinland Westfalen) open huis. Ze tonen volgens de organisatie verrassende aanwinsten en tijdloze toppers van pot- en perkplanten aan kwekers, handelaren en overig vakpubliek.

Voor brede doelgroep
Gedurende vier dagen hebben productie en handel de tijd om een volledig sortimentsbeeld te krijgen. De organisatie wijst erop dat deelnemende bedrijven er uitleg geven bij de producten en marketingprogramma’s, en concepten en trends de revue laten passeren. „Verder kunnen telers uit het aanbod een inschatting maken van rassen waarmee zij het verschil willen maken. Handelaren doen bij de bron kennis op van trends en ontwikkelingen, maar kunnen ook hun inbreng laten gelden als het gaat om productontwikkeling en concepten. Tevens bieden de FlowerTrials hen de gelegenheid om eindklanten te ontmoeten, zoals inkopers van tuincentra en retailers.”

Bezoeker kan zich informeren
Bezoekers aan de ’trials-dagen’ kunnen zich op diverse manieren voorbereiden en hebben hulpmiddelen tot hun beschikking om zo veel mogelijk te zien. Zo besteedt het Vakblad voor de Bloemisterij in de editie van vrijdag 30 mei in een speciaal themanummer over de FlowerTrials uitgebreid aandacht aan specifieke noviteiten en goedlopende producten van veredelaars en vermeerderaars.

Verder kunnen bezoekers zich online voorbereiden. Op www.flowertrials.com staan kaarten van de regio’s en locaties die te downloaden zijn. Daarmee kunnen bezoekers hun tocht langs bedrijven in Westland, Aalsmeer en Rheinland Westfalen nauwkeurig plannen. Handig is ook de nieuwe FlowerTrials-app, voor Android en iOS, die praktische informatie en nieuws over het evenement bevat. De app is te downloaden op de website van FlowerTrials.