Van den Bos Flowerbulbs alom vertegenwoordigd

  Van den Bos Flowerbulbs heeft net de Dutch Lily Days achter de rug of het bedrijf is deze week al weer aanwezig op zowel de FlowerTrials als de GreenTech. Een hele organisatie, maar juni staat volgens het bedrijf nu eenmaal in het teken van bloemen en planten in Nederland. Unieke podia om zowel vaste als nieuwe relaties te spreken uit zowel binnen- als buitenland.

  De ervaring leert dat veel bezoekers aan de Dutch Lily Days een lang weekend eraan koppelen om ook het begin van FlowerTrials mee te kunnen pakken. Afgelopen week had Van den Bos Flowerbulbs maar liefst 4200 leliepartijen opgeplant in haar proefkas, zowel nieuwe rassen als uit het huidige assortiment. Bezoekers konden ook collecties potzantedeschia’s en potfreesia’s bewonderen.

  Nieuwe locatie

  Dit jaar heeft Van den Bos Flowerbulbs een hele speciale FlowerTrials locatie, namelijk het World Horti Center waar Van den Bos jaarrond participant is. Tijdens het evenement is de focus vooral gericht op de nieuwe variëteiten. Zoals:

  • Fragrant Sunburst, de eerste potfreesia van de Lovely serie. Een genetisch compact ras met mooie, heerlijk geurende goudgele bloemen. De Lovely serie zal de komende jaren worden uitgebreid met gelijkwaardig compact groeiende potrassen in verschillende kleuren. Fragrant Sunburst kenmerkt zich door haar lange, mooi gevormde bloemaren (kammen), grote bloemen en de subtiele, welbekende freesiageur. De teeltduur vanaf planten tot bloei beslaat 12 weken.

  • Royal Pumpkin is nieuw oranje potcalla in de Royal-serie. Royal’s zijn rijkbloeiend en hebben een stabiele kleur gedurende het gehele seizoen. De planten hoeven niet of nauwelijks geremd te worden met chemische middelen en hebben een hoge ziekt resistentie. De soorten zijn geschikt voor zowel pot als snij.

  Bescheiden

  In week 24 staan ook de GreenTech op het programma. Ook dit jaar is er een link op de GreenTech naar de FlowerTrials. Niet zo uitgebreid als in 2014 toen een hele kas met producten van veredelaars de aandacht trok, maar een informatiepunt. Uiteraard versierd met toppers en noviteiten van deelnemers, onder meer van Van den Bos Flowerbulbs. Dit betreft dus een bescheiden bijdrage, maar toch weer een podium waar de veredelaar haar gezicht laat zien.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties