Fotoboek over glastuinbouw Venlo

Stichting Erfgoed Venlo wil in het najaar van 2014 – onder de titel ’Gerdeneren onder glaas’ – een fotoboek uitbrengen over de geschiedenis van de glastuinbouw in Venlo.

De glastuinbouw in Venlo is, volgens de stichting, tot op heden een belangrijke pijler voor de regionale economie. „We vinden het passend hier aandacht voor te vragen in 2013, het jaar van het agrarisch erfgoed.”

Al in 1908 werd de eerste kas aan de Stalbergweg gebouwd. Later werd Venlo bekend door de zogenoemde Venlokas. In Venlo bestond niet alleen een middelbare tuinbouwschool aan de Rijnbeekstraat, maar al eerder werden proeftuinen ingericht inclusief kassen.

Inloopmiddagen
Stichting Erfgoed Venlo roept mensen op beeldmateriaal van kassen en van aan de glastuinbouw gerelateerde beelden en onderwerpen voor dit boek ter beschikking te stellen. Daartoe organiseert de stichting inloopmiddagen. De eerste daarvan is op 28 september van 14.00 tot 15.30 uur in Gemeenschapshuis ’De Bantuin’ in ’t Ven. Beeldmateriaal mailen kan ook: info@erfgoedvenlo.nl.