FSI wil sierteeltketen verder verduurzamen

Floriculture Sustainability Initiative (FSI) heeft op 2 februari haar aangescherpte ambities voor 2025 gelanceerd en zet stappen om de internationale sierteeltsector nog verder te verduurzamen. Voor telers houdt dat met name in dat zij zich onder meer dienen te focussen op betrouwbare teeltregistratie. Voor de één een fluitje van een cent, voor de ander een grotere inspanning.

In het platform Floriculture Sustainability Initiative (FSI) werken telers, handel, retail, Royal FloraHolland, sectororganisaties, certificeringsinstellingen en maatschappelijke organisaties (ngo’s) samen aan een duurzame internationale sierteeltsector. Haar ambitie was om in 2020 90% van de internationaal verhandelde bloemen en planten door FSI-leden duurzaam geproduceerd en verhandeld te hebben. Dit is volgens de laatste voorlopige cijfers niet gelukt. De teller gaat bij planten richting de 90% en voor bloemen 70%. „De gestage groei over de laatste 5 jaar stemt toch tot tevredenheid en trots. Dit toont de evolutie van de sector aan”, aldus programmamanager Jeroen Oudheusden.

FSI-leden richten zich nu op verdere verbetering van gerapporteerde volumes en verscherpte eisen aan producenten en certificaten. Vandaar dat een nieuwe ambitie is uitgesproken richting 2025. Naast verantwoorde productie en handel, bevordering van de transparantie en een verantwoorde sierteeltketen.

Lees meer over de nieuwe ambitie van FSI in komende Bloemisterij of via deze link.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties