Fusie Keukenhof een feit

Kasteel Keukenhof en Bloemententoonstelling Keukenhof behoren vanaf 1 januari tot dezelfde, nieuwe stichting Graaf Carel van Lynden.

Stichting Kasteel Keukenhof en Stichting Van Lansenbergh (de rechtsopvolger van Stichting Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof) hebben al vaker fusiegesprekken gevoerd. Op initiatief van Lies Spruit, burgemeester van Lisse, kwam er schot in de zaak en werd op 16 maart 2016 de fusieintentie ondertekend. Nu hebben alle bestuurders de fusie bekrachtigd met een handtekening. De oprichting van de nieuwe Stichting Graaf Carel van Lynden is daarmee een feit. Deze stichting is vanaf 1 januari 2016 eigenaar van Kasteel Keukenhof en Bloemententoonstelling Keukenhof.

Beide bedrijven blijven hun eigen activiteiten uitvoeren; de fusie van de stichtingen is een bestuurlijke aangelegenheid. Per 1 januari komt er een nieuw bestuur en treden alle huidige bestuurders af. Ook komt er een nieuwe Raad van Toezicht. Daarmee voldoet de stichting aan de eisen van moderne governance. De doelstelling van Stichting Graaf Carel van Lynden is het behoud van cultureel erfgoed in de breedste zin.
De besturen zijn ervan overtuigd er nu een gezonde basis is voor het behoud van Landgoed Keukenhof op de lange termijn.

De bestuurders van Kasteel Keukenhof en Bloemententoonstelling Keukenhof bij het ondertekenen van het fusiedocument.