Geen aardgaswinning bij Naaldwijk

Er zal geen aardgaswinning plaatsvinden bij Naaldwijk in de gemeente Westland. De hoeveelheid aardgas in de bodem is daar volgens de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) te klein om winning ervan rendabel te maken. Dat bleek op 13 april tijdens een hoorzitting bij de Raad van State, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De NAM wilde aanvankelijk in 2021 een aardgasleiding aanleggen tussen Naaldwijk en de Westgaag in Maasland. Vorige week liet de aardoliemaatschappij, volgens de gemeente Westland, echter weten het plan mogelijk af te blazen. Tijdens de hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag gaf de NAM toe dat er geen commercieel winbare hoeveelheid aardgas in de bodem zit bij Naaldwijk.

De gemeente Westland en Nature’s Pride hadden het plan bij de rechter aangevochten. Het op het bedrijventerrein Honderdland gevestigde groothandelsbedrijf in groente en fruit zou door de komst van de gasleiding hebben moeten investeren in diverse extra brandveiligheidsmaatregelen, zoals de bouw van brandwerende ruimten en extra nooduitgangen.