Geen Trotse Tuinders magazine in 2017

In tegenstelling tot 2015 en 2016, verschijnt er dit jaar geen papieren Trotse Tuinders Magazine. Uit financiële en duurzaamheidsoverwegingen hebben de makers besloten de activiteiten rond het initiatief Trotse Tuinders te beperken tot berichtgeving op de gelijknamige website en op Facebook, Instagram en Twitter.

Het team achter Trotse Tuinders – Pieternel van Velden, Pauline Verhagen, Natasha Wijgerse, Marit Nieboer-Klapwijk en Sanne van Steijn – gaat zich bovendien op de toekomst bezinnen. Het idee voor Trotse Tuinders ontstond namelijk in 2011 toen de tuinbouw in de economische crisis belandde en de groentesector in de greep was van de EHEC-bacterie. Om telers een hard onder de riem te steken, startte het vijftal toen de vrolijke actie Trotse Tuinders.

„Inmiddels is de crisis voorbij. Ook blijkt uit recente cijfers dat mensen weer vaker groenten en fruit eten. Deze ontwikkeling dwingt ons als team om goed na te denken over de toekomst van ons project”, aldus de vier ’tuinbouwfielen’, zoals ze zichzelf noemen. Het team roept iedereen op met goede ideeën te komen voor Trotse Tuinders.