Geen versoepeling voor kleinere winkels

Voor winkels tot een oppervlakte van 50 m2 verandert er niets; zij mogen twee klanten per verdieping blijven ontvangen. Grotere winkels mogen vanaf 16 maart wel meer klanten binnen hebben. Ook kijkt het kabinet of verdere openstelling van de detailhandel rond Pasen weer mogelijk is, mits het aantal besmettingen niet te hard oploopt. Dit meldde demissionair premier Mark Rutte op de persconferentie van 8 maart.

De lockdown wordt verlengd tot en met 30 maart, omdat er nog te veel besmettingen zijn. Daarom is voorlopig alleen ruimte voor kleine versoepelingen. Alle winkels openen, zoals branchevereniging INretail eerder op de dag in een kort geding eiste, zit er daarom nu niet in, meldt Retailnews.

Aanpassingen

Het winkelen op afspraak wordt aangepast. Vanaf 16 maart wordt de vloeroppervlakte bij grotere winkels leidend bij het winkelen op afspraak. Winkels van meer dan 50 m2 mogen één klant per 25 m2 ontvangen, met een maximum van vijftig klanten per winkel. Ook de andere regels van winkelen op afspraak blijven gelden.

Versoepelingen

Het kabinet bekijkt de komende weken of het verder openen van winkels rond Pasen (4 en 5 april) weer mogelijk is. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen niet te hard oploopt. Het reproductiegetal moet dan rond of onder de 1 liggen.

Bron: Retailnews | Foto: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties