Gemeente verstrekt Ammerlaan TGI lening van €5 miljoen voor nieuw aardwarmtedoublet

De gemeente Pijnacker-Nootdorp verstrekt potplantenkwekerij Ammerlaan TGI een lening van €5 miljoen voor de aanleg van een nieuw aardwarmtedoublet en uitbreiding van het aardwarmtenetwerk. Dat heeft de gemeenteraad vorige week besloten. Vanwege een leidingbreuk ligt de aardwarmtelevering door het bedrijf sinds afgelopen zomer stil, maar met het nieuwe doublet kan die naar verwachting komend najaar worden hervat.

De gemeentelijk lening was voor Ammerlaan The Green Innovator (TGI) van cruciaal belang omdat het bedrijf anders geen leningen kon krijgen van de Rabobank en de provincie Zuid-Holland, waardoor de aardwarmteproductie definitief stil had komen te liggen. Een aantal glastuinders in de Noordpolder, appartementen in Pijnacker-Noord, een zwembad en een school zouden dan voor hun verwarming weer op aardgas zijn aangewezen.

Het nieuw te boren doublet heeft in potentie een drie keer zo grote productie als de huidige put. In totaal bedraagt deze naar verwachting 21 MWth. Mogelijk kunnen daardoor behalve aan de glastuinbouwbedrijven, de school, het zwembad en de appartementen waaraan tot nu toe aardwarmte werd geleverd, nog andere woonwijken en tuinders van warmte worden voorzien.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties