Geothermie Alliantie Zuid-Holland brengt beste boorlocaties in beeld

Een brede alliantie van onder meer overheden, energiebedrijf Eneco, Energiebeheer Nederland (EBN), geothermie-operator Hydreco Geomec en HVC heeft zich verenigd in de Geothermie Alliantie Zuid-Holland. Partijen hebben daartoe vandaag een intentieovereenkomst getekend tijdens het congres Energietransitie en Geothermie in ’s-Gravenzande. De nieuwe alliantie gaat uitzoeken waar in Zuid-Holland het beste geboord kan worden naar aardwarmte.

Foto: Gemeente Westland

Uit eerder onderzoek blijkt dat in de provincie mogelijkheden zijn voor de aanleg van tweehonderd aardwarmtedoubletten. De alliantie wil nagaan waar aardwarmte zo duurzaam en veilig mogelijk kan worden gewonnen en geëxploiteerd. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar glastuinbouw als afnemer van aardwarmte, maar ook naar de gebouwde omgeving.

Tijdens het congres ging tevens de nieuwe website Hoe werkt aardwarmte? live. Deze informatieve site biedt voor iedere geïnteresseerde in aardwarmte informatie over geothermie. De site is een initiatief van EBN en is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Platform Geothermie, DAGO (Dutch Association Geothermal Operators) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Een van de filmpjes op de site Hoe werkt aardwarmte?

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties