Gijs van Adrichem: ’Twee dagdelen FlowerTrials is voldoende’

  Deze week maakt potplantenkweker Gijs van Adrichem twee dagdelen vrij om de FlowerTrials te bezoeken. „Een middag het Westland, een middag Aalsmeer. Vrij gericht met mensen die ik wil spreken en noviteiten die ik wil bekijken.”

  Hij bezoekt FlowerTrials voornamelijk om nieuw assortiment te bekijken. „Niet om direct komend jaar al van gewassen te wisselen, maar je moet altijd open staan voor nieuwe gewassen. Waarbij mijn focus ligt op niches die lastiger te telen zijn. Gewassen die mijn interesse hebben, daarvan bespreek ik de mogelijkheden met de veredelaars en mijn vertegenwoordiger.”

  Van Adrichem runt de kwekerij de Look in Vierpolders waar hij exclusieve ’koude’ seizoensteelten in potmaat 12, 14, 17 en 19 teelt. Hij heeft net zijn voorjaarsteelten afgerond: bellis en ranonkel, alstroemeria, campanula en brachyscome. Nu is hij bezig met oppotten van najaarsgewassen (vooral siergrassen) en het afleveren van de zomergewassen (onder andere portulaca). Het kleinschalige bedrijf van 0,9 ha stelt hem in deze periode wel in staat twee dagdelen vrij te maken voor de FlowerTrials.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties