Glastuinbouw komt tot afspraken over Ondernemingsdossier

LTO Glaskracht Nederland gaat tot januari 2016 – samen met het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Westland en Lansingerland – ervaring opdoen met het Ondernemingsdossier. De partijen hebben daartoe op 13 juli een intentieovereenkomst getekend.

Het Ondernemingsdossier is een digitaal dossier van een onderneming, waarin de ondernemer alle relevante bedrijfsinformatie verzamelt voor toezichthouders en andere overheden. Dat moet tijdbesparing en minder fysieke controles op het bedrijf opleveren.

„Het Ondernemingsdossier past in deze tijd van digitale informatie. Bedrijven die hun zaken op orde hebben, kunnen dat op deze manier eenvoudig kenbaar maken”, aldus voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland die de overeenkomst namens de glastuinbouw tekende.

’Redelijk uniek’
De afspraken met de glastuinbouw zijn volgens LTO Glaskracht redelijk uniek omdat in andere sectoren tot nu toe alleen overeenkomsten zijn gesloten met gemeenten en toezichthouders en nog niet eerder met een waterschap. Momenteel werken er in de glastuinbouw ruim veertig telers, via een pilotproject in Zuid-holland, met het Ondernemingsdossier.

Ook meedoen met het Ondernemingsdossier? Klik hier.