Hortipoint Glastuinders hadden juist vertrouwen in de toekomst

Glastuinders hadden juist vertrouwen in de toekomst

0

De tuinbouw wordt hard geraakt door de coronacrisis. Vóór deze periode hadden glastuinders echter veel vertrouwen in de toekomst. 28% van de glastuinders had de intentie om in de toekomst het bedrijf uit te breiden, te optimaliseren of te laten opvolgen. Slechts 1 op de 10 gaf aan juist te willen stoppen of langzaam af te bouwen.

Dit blijkt uit resultaten van de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect (november 2019), waarbij ruim 1.500 Nederlandse glastuinbouwbedrijven informatie hebben gedeeld over bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen.

Vertrouwen was hoog in tuinbouw

Vóór corona had 35,8% van de potplantentelers uitbreidingsintenties. Gevolgd door eenjarige plantentelers (31%), glasgroentetelers (30%), snijbloemen- en vaste planten telers (beide 25%). Telers met opkweekmateriaal hadden met 21% de minste plannen.

Volgens de Vertrouwensindex van Wageningen University en Research (WUR) lag het vertrouwen van glastuinders in hun bedrijf het laatste kwartaal in 2019 hoger ten opzichte van andere sectoren. De glastuinbouw was op dat moment, op de opengrondstuinbouw na, de sector met het meeste vertrouwen in hun onderneming.

Reageer op dit artikel

avatar