Goede scores bij onaangekondigde controles Groenkeur

  Groenkeur heeft in 2020 en 2021 in totaal 21 onaangekondigde controles bij deelnemers laten uitvoeren. Kwaliteit, vakbekwaamheid en verkeersmaatregelen werden in 93% van de gevallen als ‘goed’ tot ‘zeer goed’ beoordeeld. Vanwege corona werden de controles, die normaal in een jaar plaatsvinden, in twee jaar uitgesplitst.

  Controles worden maximaal 24 uur van te voren aangekondigd. De opdrachtgever ontvangt ook een uitnodiging om bij de controle aanwezig te zijn. Vakmensen uit de groensector voeren de controles steeksproefgewijs uit bij Groenkeurdeelnemers. Bij alle bedrijven beoordelen de controleurs een project op locatie.

  Minpunten

  De resultaten van de controles waren net als voorgaande jaren positief. Opdrachtgevers waren in het algemeen tevreden met het afgeleverde werk. Enige minpunten bij de controles betroffen twee items bij verkeersmaatregelen:

  • een hoogwerker was niet goed zichtbaar in het verkeer
  • er werd geen voorwaarschuwing geplaatst bij nadering van de werklocatie

  Inspecteurs beoordeelden gemiddeld vier kwaliteitsonderdelen per project. Verder werden drie medewerkers op vakbekwaamheid getoetst en werd één genomen verkeersmaatregel op correcte uitvoering gecontroleerd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties