Greenport NHN sleept subsidie binnen voor samenwerking bedrijfsleven en onderwijs

Greenport Noord-Holland Noord (NHN) krijgt de komende drie jaar van het ministerie van OC&W subsidie om de samenwerking tussen het agrarisch bedrijfsleven en het mbo-onderwijs in Noord-Holland Noord verder te versterken.

Versterking van die samenwerking moet leiden tot een groter aantal mbo-studenten en uiteindelijk meer werknemers voor het agrarisch en technisch bedrijfsleven in Noord-Holland.

Met de subsidie wordt het project GreenTech NHN gestart om kwantitatieve en kwalitatieve groei van studenten te bewerkstelligen. De projectleiding wordt door het Clusius College gevoerd. De AgriTech Campus, onderdeel van Greenport NHN, draagt hierbij zorg voor de aansluiting met het regionaal bedrijfsleven.

Stagecarrousel
De twee betrokken mbo-instellingen, het Clusius College en het Horizon College, zullen samen met het bedrijfsleven een stagecarrousel gaan opzetten, waarin studenten intensief begeleid worden tijdens hun stageperiode. Daarnaast worden er docentenstages georganiseerd, masterclasses uitgevoerd en zullen er middels ’floormeetings’ studenten, docenten en ondernemers samenkomen om trends en ontwikkelingen in de agribusiness te bespreken.