Greenport Westland-Oostland krijgt formele werkorganisatie

Het tot nog toe informele bedrijfslevenplatform Greenport Westland-Oostland heeft sinds 1 november plaatsgemaakt voor een nieuwe formele werkorganisatie in de vorm van een stichting.

In de nieuwe stichting zijn bedrijven, kennisinstellingen, de provincie Zuid-Holland en de volgende gemeenten vertegenwoordigd: Westland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Barendrecht, Midden-Delfland, Ridderkerk, Waddinxveen en Zuidplas.

De stichting moet gaan zorgen voor een meer slagvaardige en effectieve uitvoering van projecten, passend binnen de visie 2030 die de greenport onlangs heeft opgesteld. Door nieuwe verbindingen te maken met belanghebbenden wil de stichting nieuwe projecten en projectfinanciering initiëren.

Economische kansen
Volgens die visie ziet de positie van Greenport Westland-Oostland er voor de langere termijn goed uit. Weliswaar zullen er verschuivingen zijn binnen de totale sector, maar er liggen voldoende economische kansen voor het cluster om verder uit te breiden en te versterken. Daarbij zijn exportmarkten van belang, evenals nieuwe product- en marktinnovaties op het gebied van onder meer gezondheid, energie, water en logistiek.