Grodan wordt partnerbedrijf van de HAS in Venlo

Grodan, uitvinder van de steenwol, is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. Het uitwisselen van ervaring, kennis en kunde staat centraal in deze samenwerking. Het doel is het onderwijs zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk, tot wederzijds voordeel voor de bedrijven en de onderwijsinstelling.

Grodan is de internationale producent en marktleider op het gebied van innovatieve steenwolsubstraatoplossingen voor de duurzame teelt van groenten en bloemen.  Naast steenwolsubstraten levert Grodan innovatieve tools zoals sensoren om het groeiproces van de plant te meten. Met het in eigen huis ontwikkelde dataplatform e-Gro kan aan de hand van big data in de kas een op maat teeltadvies worden gegeven.

Grodan vindt het belangrijk om in contact te komen met studenten; misschien wel hun toekomstige medewerkers. Rob Thissen, HR Business partner van Grodan: „De jeugd heeft de toekomst en wij willen studenten de kans geven hun kennis aan de praktijk te verbinden. Kortom, door samen te werken kunnen we elkaar versterken.”

Kennis met elkaar ontwikkelen
Voor zowel Grodan als de studenten die een tuinbouwgerelateerde opleiding volgen, is het interessant om met elkaar kennis te ontwikkelen. Voor studenten zijn er diverse terreinen waarop gewerkt kan worden, zoals innovatie, teelt- en productoptimalisatie, automatisering, robotisering, kwaliteitsborgingssystemen, duurzaamheid en gewasbescherming.

Grodan was meer dan 50 jaar geleden de uitvinder van de duurzame teelt op steenwol. Deze uitvinding zorgde in de jaren ’60 en ’70 voor een ware revolutie in de Nederlandse glastuinbouw en daarna ook internationaal.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties