Groei glastuinbouw Verenigd Koninkrijk zet door

De glastuinbouw in het Verenigd Koninkrijk (VK) groeide de afgelopen jaren. Het areaal is nog marginaal, maar de verwachting is dat die blijft groeien. Brexit en een stimulerend beleid van de Britse overheid werken dit in de hand. Er is echter een beperkende factor: arbeid. De overheid stelt strengere eisen aan arbeidsmigranten. „Oost-Europeanen staan niet te popelen om hier aan het werk te gaan als ze ook in Duitsland en Nederland aan de slag kunnen.”

In het Verenigd Koninkrijk is 97% van de landbouwgrond in gebruik voor de akkerbouw en veeteelt. Tuinbouw doet het met 1% van de landbouwgrond. En van die 1% is minder dan 2.800 ha glastuinbouw. Daarvan is 450 ha in gebruik van bloemen- en plantentelers. Tim Heddema, landbouwraad in het VK, schetst de marginale rol die glastuinbouw in het VK speelt. Hij doet dit in een radiouitzending van Jungle Talks op Paprika Tasty Radio.

Heddema ziet dat tien jaar terug al een trendbreuk inzette. Het areaal glastuinbouw in het VK groeit. „De tuinbouw in Engeland was hobbymatig. Er is meer focus gekomen op efficiency, de productiviteit is verhoogd.”

Calimero-complex

Heddema verwacht dat de groei van het areaal glastuinbouw in het VK doorzet. (..)

Lees het volledige artikel in de Bloemisterij editie 13. Hebt u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties