Groeistrategie met groene planten: Forever Plants Group

Vanaf begint 2021 werken Forever Plants Group (FPG) en Post Plants samen om het assortiment van groene planten te verbreden. Directielid Remco Hill heeft de samenwerking begeleid. Het idee is dat er in de toekomst meer kwekerijen zonder opvolgers bij FPG aansluiten. „En die moeten onze filosofie steunen: ‘samen de wereld mooier maken’ met planten.”

De samenwerking met Post Plants werd een jaar geleden bedacht door de FPG. Remco Hill begeleidde de samenwerking. Hij kende Henk Post via de teeltvoorlichter, waardoor hij goed wist wat er speelde. Anthuriumkweker Post was na 30 jaar anthurium op zoek naar een nieuwe uitdaging en nieuwe samenwerking. De eerste groene planten (philodendron, alocasia, monstera en calathea) zijn in week 5 aangeplant op de tuin van Post, naast de anthurium die hij nu nog teelt tot en met augustus 2021.

Links: Remco Hill van FPG, rechts Henk Post (Post Plants)

Stormachtige groei

FPG heeft een stormachtige groei doorgemaakt. De verkoop ging in het coronajaar 2020 door het dak, en de digitale handel is met name flink uitgebreid. De webshop van Plantsome (onderdeel van FPG) groeit enorm in Europa, aldus Hill. Het personeelsbestand is als gevolg van de toenemende digitalisering enorm uitgebreid. „We hebben afgelopen jaar veel nieuwe mensen aangenomen.”

FPG onderzoekt of er meer plantenbedrijven kunnen worden toegevoegd. Dat moeten kwekerijen zijn waar geen opvolger is. „Steeds meer vijftigers kunnen geen opvolger vinden. Dat is een groeiend probleem in de tuinbouw.”

Forever Plants Group staat deze week (7) met een verhaal over de strategie in Vakblad voor de Bloemisterij. Het is mogelijk om digitale verhaal vast te lezen (met inlog).
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties