GroentenFruitHuis showt tuinbouwkas in Europarlement

Op initiatief van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) gaat brancheorganisatie GroentenFruitHuis binnenkort een model van een tomaten- en paprikakas neerzetten in het gebouw van het Europees Parlement in Brussel. De Nederlandse glastuinbouw wil Brusselse politici op die manier laten zien dat tuinders verantwoord omgaan met water en gewasbeschermingsmiddelen.

„Het is een geweldige kans voor de sector om zich te presenteren aan de Europese politici”, aldus Annie Schreijer-Pierik. Op panelen bij de kas komt onder meer te staan dat tuinders tegenwoordig veel minder water en gewasbeschermingsmiddelen gebruiken dan vroeger.

De kas wordt op 25 september om 18:30 uur officieel geopend door voorzitter Kees Wantenaar van GroentenFruitHuis en Europarlementariërs Czesław Siekierski (voorzitter van de landbouwcommissie in het Europarlement), Albert Dess (coördinator Landbouwbeleid van de EVP-Fractie), Ulrike Müller (landbouwcoördinator van de ALDE-Fractie) en John Stuart (landbouwcoördinator van de ENF-Fractie). De Westlandse radijstelers Karin en Piet Zwinkels zullen ook aanwezig zijn.

De expositie in het Europarlement duurt één week.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties