Grote brand bij Quick Plug

In Poeldijk is zondagavond 4 mei het pand van Quick Plug in rook opgegaan. Het pand is volledig uitgebrand.

Tot in de verre omgeving was een grote rookkolom die uit het bedrijfspand van Quick Plug aan het Mercuriusplein in Poeldijk kwam te zien. Al snel werd gevreesd dat omliggende bedrijven op het terrein ook vlam zouden vatten. De politie hield de massaal toegestroomde mensenmassa op veilige afstand. Volgens diverse tweets en regionale media brandde de loods van Quick Plug uit.

Quick Plug is leverancier en producent van pluggen voor onder meer bloemen en planten.

Update 23.00 uur:
Ook naastgelegen panden gaan in vlammen op. Hieronder het bedrijf Bas van der Ende dat harde kunststof, onder andere uit de tuinbouw, recycled. De bedrijven zijn gevestigd op het Mercuriusplein, een klein industrieterrein op de plek waar 29 april 1966, de nacht voor Koninginnedag de groenteveiling van Poeldijk verbrandde.

De brand blijft vooralsnog beperkt tot de aaneengesloten rij bedrijven aan één zijde van het terrein. Het grootste verzamelgebouw lijkt de brandweer te kunnen redden. Hierin zit ook spuitbedrijf R. van der Horst, bekend van het spuiten en schilderen van stalen verwarmingsbuizen, kasgoten en constructies. Het voormalige pand van Van der Arend Tuinbouwtechniek, op de kruising Monsterseweg/Nieuwe Weg, grenst aan het bedrijvencomplex.

Vanaf het Poeldijksepad in Honselersdijk, hemelsbreed een halve kilometer vanaf de brandhaard

Beeld vanuit de politiehelicopter die urenlang rondvloog rond Poeldijk. De weg aan de linkerzijde is de Nieuweweg tussen Poeldijk en Naaldwijk.

De rookpluim was enorm en steeg vrij recht omhoog. Toch kwam in de omtrek veel materiaal naar beneden, soms nog brandend.

Het gebouw van Quick Plug, de dag na de brand.