Gruppo Padana eerste Italiaanse bedrijf op FlowerTrials

  Gruppo Padana is de eerste Italiaanse veredelaar en vermeerderaar op de FlowerTrials. Met een grote delegatie is het bedrijf naar het evenement gekomen; het gehele Europese verkoopteam zelfs voor twee dagen. „Om FlowerTrials door iedereen te laten ervaren en ons bedrijf goed voor het voetlicht te brengen”, vertelt salesmanager Mario Rigatti.

  Gruppo Pandana is vooral bekend als vermeerderingsbedrijf van jonge planten uit zaad en van stek van een breed assortiment potplanten, eenjarige zomerbloeiers, vaste planten en jonge groenteplanten. In 2013 is het bedrijf ook gaan veredelen. In eerste instantie primula’s en violen. Op de beurs konden ze van deze vroege zomerbloeiers uiteraard geen bloeiende planten tonen, maar wel stekmateriaal. „Het is fijn om ook over eigen genetica te beschikken”, oordeelt Rigatti.

  Primabella is het merk van hun primula’s onderverdeeld in Primabella (middelgrote bloemen), Primabella XL (grootbloemig) en Primabella Fun (diverse bicolors). Aan uitbreiding van het assortiment wordt gewerkt. Op de FlowerTrials werd de eerste petunia uit eigen koker gepresenteerd: Top-lunia Purple Ice.

  FlowerTrials is uiteraard bekend bij het bedrijf en elk jaar wordt het evenement ook bezocht. Het is echter dat het bedrijf is gaan veredelen en nu een aardig assortiment hebben opgebouwd dat het bedrijf ook deelneemt. En niet met superhoge verwachtingen maar gewoon als ervaring, aldus Rigatti. En het bevalt uitstekend dat zeker deelname in 2019 zo goed als zeker is. „Wij zijn trots om het eerste Italiaanse bedrijf op de FlowerTrials te zijn. Het is een uitstekend podium om ons als veredelaar kenbaar te maken bij telers, retailers en distributeurs. Over de aandacht mogen we zeker niet klagen”, verwoordt Rigatti.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties