Het is altijd zinvol om aan gesprekstafels aan te schuiven

Landbouwminister Carola Schouten heeft een digitaal loket geopend waar ook tuinders hun ideeën over kringlooplandbouw kunnen uiten. Tevens heeft ze voor invulling ervan een ’Denk-mee-groep’ van agrariërs om zich heen geformeerd. Daar zit welgeteld één tuinder in: tomatenkweker Jos van Mil van Greenco. Met inbreng van derden denkt hij het geluid van de gehele tuinbouw te kunnen vertegenwoordigen. Zo niet, dan trekt hij aan de bel.

Tuinders mogen oordelen over kringlooplandbouw. Goed plan?
„Het is altijd goed als ondernemers betrokken worden bij beleid waarmee ze te maken krijgen. Dus ook in het geval van de nieuwe landbouwvisie van minister Schouten waar kringlooplandbouw centraal staat. Goed dat tuinders daar hun zegje over kunnen doen, zeker als de visie met name landbouwgeörienteerd is. Ik krijg het idee dat wordt gedacht de tuinbouw redt zich wel, de uitdagingen liggen vooral in de landbouw. Dat is echter te kort door de bocht geredeneerd.”

Denk je dat ze daar gehoor aan geven via een digitaal loket?
„Als ik voor mezelf spreek zeg ik nee. Voor veel collega’s geldt denk ik hetzelfde. De digitale ontwikkelingen zijn in de sector snel gegaan en veel telers zijn er nog niet actief mee aan de slag gegaan. Dus een digitaal loket werkt niet of nog niet. De voorkeur van telers is nog steeds dat het gesprek met hen wordt aangegaan.”

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties