’Het wordt keuzes maken in week 24’

  In week 24 is het weer zover, dan worden voor de veertiende keer de FlowerTrials georganiseerd. Wat in 1995 begon met een handjevol Nederlandse verdelingsbedrijven en vermeerderaars van pot- en perkplanten is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal evenement op 32 locaties verdeeld over drie regio’s (Aalsmeer, het Westland en het Duitse Rheinland Westfalen). Dit jaar zetten 60 bedrijven de deur open.

  De organisatie adviseert telers de FlowerTrials eens te bezoeken in gezelschap van exporteurs en retailers. Gezamenlijk kunnen ze dan makkelijker en sneller plannen maken voor het volgende seizoen. Of telers daarvoor gaan kiezen, is nog maar de vraag. Oriënteren op nieuwigheden doen de meeste ondernemers nog liever zelf. Een gewas telen is immers nog altijd iets anders dan het afzetten ervan. Afstemmen met afnemers kan altijd nog in een iets later stadium. De deur daarvoor staat bij veredelaars en vermeerderaars ook na de FlowerTrials gewoon open.

  Trouwens, gezien het verloop van het perk- en tuinplantenseizoen zijn ook geluiden te horen dat ondernemers het evenement überhaupt een keertje links laten liggen. Het seizoen verloopt na een stroef begin immers erg voortvarend. Het eigen bedrijf vereist dan alle tijd en energie.

  En als op het bedrijf technische innovaties in het vooruitzicht liggen? Ja, waaraan moet dan de eventuele beperkte tijd worden besteed: aan de FlowerTrials of de GreenTech? Een geruststellende gedachte bij het missen van de GreenTech is dat ondernemers niet weer twee jaar hoeven te wachten. Vanaf dit jaar staat deze vakbeurs elk jaar op het programma.

  Genoeg keuzes dus voor week 24. Succes ermee.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties