Hoe cymbidium ’Kiss me Kate’ aan zijn naam komt

Cymbidiumteler Peter Zwinkels uit De Lier stond begin deze week op de vakbeurs &Trendz in Gorinchem. Deze beurs wil de retail en detailhandel inspiratie bieden voor komend voorjaar. Zwinkels knoopte er gesprekken aan met diverse bloemisten en vertelde hun het verhaal achter zijn zelf veredelde cymbidium ’Kiss me Kate’.

Op &Trendz waren sinds jaren weer bloemen en planten te zien. Zo’n twintig telers presenteerden er hun product. Dat gebeurde in Het Bloemenhuis, een gezamenlijke stand ingericht door het platform De Vakbloemist. Rondom een grote in het oog springende bloemenwand lieten de telers hun bloemen en planten zien en stonden ze bloemisten te woord die op de beurs nieuwe ideeën kwamen opsnuiven.

Ook Cymbidiumteler Zwinkels raakte op de beursvloer in gesprek met bloemisten. Hij proefde bij hen regelmatig onvrede over de kwaliteit van bloemen en planten. Ook is er volgens hem onder veel bloemisten onwetendheid over kleuren en de verzorging van het product.

Lees komende vrijdag meer over &Trendz in de nieuwe Bloemisterij.

Wil je weten hoe de cymbidium ’Kiss me kate’ aan zijn naam komt? Bekijk hier het filmpje waarin Peter Zwinkels dat aan een bloemist vertelt. Beeld: Marco Zwinkels