Hoger opgeleiden weten niet wat de kansen zijn in Food& Flowers

De Food & Flower industrie staat te springen om talenten met frisse blikken. Maar juist deze hoger opgeleide talenten hebben vaak onvoldoende beeld van de kansen in deze sector. Om die reden slaan HortiHeroes, Glastuinbouw Nederland, Handel Groeit, World Horti Center en AVAG de handen ineen om hbo en wo -talenten aan te trekken én te verbinden aan deze sectoren. Uit onderzoek van Hogeschool Inholland en Haagse Hogeschool blijkt dat veel jongeren geen (goed) beeld hebben van werken in de Food & Flower industrie.

Daardoor maken relatief weinig masterstudenten de keuze voor een carrière in deze industrie. De uitdagingen waar de sector en bedrijven momenteel voor staan, maken het aantrekken van jonge, hoogopgeleide talenten juist noodzakelijk.  

Gesloten circuit

De Food & Flower industrie wordt door jongeren buiten de sector gezien als een gesloten circuit, waar ze geen beeld bij hebben. Je komt er niet zomaar binnen. Maar als je het eenmaal leert kennen, blijkt er veel innovatie te zijn. En is de sector meer met duurzaamheid bezig dan wordt verwacht door jongeren. Het punt is dat de kloof tussen jongeren binnen en buiten de sector erg groot is, concluderen onderzoekers van de Haagse Hogeschool en InHolland.

Echte verhalen maken

Fabienne van der Klugt, community manager bij HortiHeroes: „Het idee om verhalen over te sector te delen is niet nieuw, maar deze keten aanpak voor en door ambitieuze jongeren maakt het uniek. We zijn bezig om ‘echte verhalen’ te maken die ook aanspreken voor studenten met een technische, commerciële of logistieke opleiding. Uit het onderzoek blijkt dat je door verhalen van medewerkers in de sector te maken, je deze wereld meer tastbaar maakt.

Wil je weten waarom jongeren geen goed beeld van de Food & Flower industrie hebben? Lees het hele verhaal in Bloemisterij 23 of direct in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties