Hoogste punt nieuwe entree Keukenhof bereikt

Donderdag 28 januari werd het hoogste punt bereikt van het nieuwe entreegebouw van de Keukenhof in Lisse. De nieuwe entree wordt in 2017 in gebruik genomen.

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie memoreerde directeur Bart Siemerink dat de plannen voor de nieuwe entree al uit 2002 stammen. „Het had allemaal veel voeten in de aarde.”

Het transparante entreegebouw, met de indrukwekkende diagonale houten dakconstructie, functioneert als toegangspoort en kantoorgebouw tegelijk. Er is gekozen voor natuurlijke materialen zoals hout, baksteen en koper die goed aansluiten bij de groene omgeving.

Siemerink blikte ook alvast vooruit op het komende seizoen. „Het park ligt mooi op schema, volgens de tuinmannen waren de bollen vorig jaar zelfs nog iets vroeger dan dit jaar.” De Keukenhof-directeur verwacht een druk seizoen. „We hoeven het vorige seizoen niet te overtreffen, liever niet zelfs, maar we zijn er wel klaar voor.”

Natuurtuin
Ook zijn er dit jaar diverse nieuwe aspecten. „De natuurtuin is helemaal leeg gehaald en opnieuw ingericht.” Dit stukje duinlandschap bevat straks, naast helm, ook diverse siergrassen.
Ook heeft ontwerper Martin Elling bij de vijver een nieuw bloemmotief aangelegd. „Op papier zag het er mooi uit, we zijn heel benieuwd hoe het er straks uitziet.”

Groene geraamte
Verder zijn er veel nieuwe bomen en struiken aangeplant. „Het groene geraamte van het park ziet er nu een stuk beter uit, dat was nodig aan onderhoud toe.”

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden oud-bestuurslid Jaap de Mol en oud-voorzitter Walter Jansen benoemd tot respectievelijk erelid en ere-voorzitter van de Keukenhof.