‘Hopelijk gaat er meer getrouwd worden dit jaar’

Leo van der Helm, mini-cymbidiumkweker, vindt het lastig om in deze tijden vooruit te kijken qua afzet. Hij hoopt vooral dat er meer getrouwd gaat worden, zodat de afzet aantrekt. „Cymbidium is een echte evenementenbloem natuurlijk. In Italië wordt nu weinig getrouwd, maar hopelijk komt daar verandering in.”


Leo blikt terug op 2018, toen cymbidium nog centraal stond bij de aankleding van de Paasviering in Rome op het Sint Pietersplein. Dat was mooie reclame voor ons product. „Dat gaf toen een hele positieve vibe.”

Je hebt drie kinderen. Zit er een bedrijfsopvolger bij?

„Nee. Mijn kinderen hebben andere interesses. Mijn zoon gaat naar de Leidse instrumentenmakersschool, een technische opleiding tot research instrumentmaker. Hier leren ze onder andere glasblazen, heel gaaf. Wij maken er geen ding van dat er nu nog geen opvolger is. Wij laten onze kinderen hier vrij in. Vroeger was dat natuurlijk wel anders. Dan had je soms weinig keuze. Mijn vrouw Sandra helpt ook mee op het bedrijf; we zijn echt een team.”

Wil je lezen hoe Leo na komkommers bij mini-cymbidium kwam, en hoe hij aankijkt tegen de ontwikkelingen rond Floriday? Lees het hele verhaal in Vakblad voor de Bloemisterij week 16. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties