HPS-vervangende ledlamp van Signify wint HortiContact Award

Signify (voormalig Philips Lighting) heeft de Horticontact Innovatie award gewonnen voor de Philips GreenPower LED toplighting compact. Dit is een ledlamp die Son-T lampen een op een kan vervangen, gebruikmakend van bestaande tralieconstructie en aansluitingen. De prijs werd dinsdag uitgereikt tijdens de opening van Horticontact in Gorinchem.

„Signify maakt het mogelijk om met behoud van de bestaande installatie over te stappen naar de nieuwste generatie verlichting,” was de toelichting van Koen van Wijk, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Onder Glas. „Het omschakelen naar LED is op deze manier eenvoudiger en haalbaarder voor telers. Het feit dat ook 50% minder stroom wordt verbruikt, is in onze ogen ook een mooie bijdrage aan verduurzaming.”

De lamp is er in verschillende uitvoeringen met een verschillende verhoudingen tussen lichtopbrengst en efficiëntie. Zo is er een efficiënte variant met lage operationele kosten (tot 3,6 μmol/J), met een hoge lichtopbrengst (tot 2650 μmol/s) of een voordelige maar minder efficiënte lichtoplossing. De toplighting compact kan daarnaast worden gecombineerd met het GrowWise Control systeem om de belichting te dimmen en de ochtend- en avondschemering na te bootsen.

Signify heeft tot nu toe al meer dan 100 hectare van deze lampen verkocht aan groente- en siertelers in de Benelux. De ledlampen maken het mogelijk om licht los te koppelen van warmte. „Voor de beste uniforme lichtverdeling is het beter om voor langwerpige armaturen te kiezen”, vertelde Daniëla Damoiseaux, global marcom manager bij Signify. „Die kun je overal in de kas ophangen. Als je HPS-lampen een op een vervangt ben je afhankelijk van de bestaande ophangpunten.”

De Philips GreenPower LED toplighting compact in de stand van Signify tijdens HortiContact
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties