ISO Group blijft zelfstandig

Wim van der Meijden is de nieuwe directeur en grootaandeelhouder van de ISO Group in Gameren. Oprichter Piet Oomen blijft betrokken bij het bedrijf dat diverse machines voor de tuinbouw maakt.

Met de verkoop van de meerderheid van zijn aandelen aan Van der Meijden, onderstreept oud-directeur Piet Oomen dat ISO Group zelfstandig blijft. Januari 2014 tekende Oomen een intentieverklaring met Flier Systems in Barendrecht, leverancier van onder andere pers-, zaai-, sorteerlijnen en afleversystemen, om op termijn de ISO Group in Gameren over te nemen. Om diverse redenen is dat niet gerealiseerd.
In Wim van de Meijden, voormalig eigenaar van IPN equipment, producent van machines voor de verpakkingsindustrie, vond Oomen een opvolger. Per 1 juni 2016 werkt Van de Meijden bij de ISO Group. Hij heeft nu een meerderheidsbelang in het bedrijf. Oomen en twee medewerkers van de ISO Group bezitten samen een minderheid van de aandelen. Oomen (62) blijft actief voor het bedrijf uit Gameren

Vrijdag 21 oktober nam Piet Oomen samen met tientallen klanten officieel afscheid van het bedrijf. Oomen was directeur sinds de oprichting van ISO Group in 2002. De doorbraak kwam met de RoboPlant, een machine die het planten van bewortelde chrysantenstekken bij telers. Spoedig volgden onder andere een machine die automatisch ‘Deense karren’ kan opbouwen en afbreken, een transplanter, een entmachine voor vruchtgroenten en machines die losse, onbewortelde stek in substraat kunnen steken. Tijdens de receptie voor genodigden was ook hun knip- en steekmachine voor de potrozen aan het werk te zien.
De ISO Group won begin 2016 de GreenTech Innovation Award met de ISO PlantSampler, een machine die nuttig is het veredelingsproces omdat het automatisch op basis van 3D-beelden plantaardig materiaal kan verzamelen van zaailingen.