‘Ik ben er de man niet naar om een groot bedrijf te runnen’

De Duitser Peter Sprünker is er de man niet naar om een groot bedrijf te runnen. Op 0,6ha teelt hij jonge planten van met name cyclamen en kamerplanten. „Ik heb er wel eens over nagedacht maar inmiddels vergt het ook een te grote investering om het bedrijf weer bij de tijd te krijgen.”

Veel van het plantmateriaal dat Sprünker teelt is bestemd voor kwekerijen in het tuinbouwgebied rondom Straelen. De cyclamenplanten gaan ook naar telers in Slovenië, Tsjechië en Polen. „Klanten kiezen vooral voor ons vanwege het persoonlijke contact, ze zijn hier geen nummer. Daarbij leveren we goede kwaliteit en zijn we flexibel: we zijn in staat om kleine hoeveelheden te leveren en kunnen tegemoetkomen aan specifieke wensen van afnemers.”

Nooit overwogen om het bedrijf uit te breiden?

„Ik heb er wel eens over nagedacht, maar het is er nooit van gekomen. We hebben altijd goed gedraaid en ik ben er de persoon niet naar om een groot bedrijf te runnen. Inmiddels vergt het ook een té grote investering om het bedrijf weer bij de tijd te krijgen; dit kost zeker €2 tot €3 miljoen. De jongste kassen op mijn bedrijf zijn namelijk al dertig jaar oud. Zo’n grote investering zie ik niet zitten, zeker omdat ik geen opvolger heb. Zolang ik op deze manier kan doordraaien, is het goed. En lukt dat op een bepaald moment niet meer, dan zoek ik een baan buitenshuis.”

Lees hier meer in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties