Informatiebijeenkomst Russische boycot

Op donderdag 21 augustus organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland samen met de Rijksoverheid een informatiebijeenkomst voor branches en bedrijven over de EU-sancties tegen Rusland.

Van overheidsexperts kan nader vernomen worden wat de sancties inhouden en wat de consequenties ervan kunnen zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Op 29 juli heeft de EU besloten een pakket sancties aan te nemen ten aanzien van de gehele Russische Federatie, die onder andere betrekking hebben op kapitaalmarktrestricties, export van militaire goederen, export van dual-use goederen voor militair eindgebruik en technologieën gericht op de winning van schalieolie, diepzeeolie en Arctische olie.

Sinds 28 juli zijn daarnaast aanvullende maatregelen van kracht ten aanzien van de Krim en Sebastopol, die betrekking hebben op de sectoren infrastructuur, vervoer, telecommunicatie en energie.

In reactie daarop heeft Rusland een importverbod ingesteld voor een aantal landbouwproducten uit onder andere de Verenigde Staten en EU-landen. Op de lijst staan onder meer groente en fruit; vooralsnog geen bloemen en planten.

De locatie van de informatiebijeenkomst is Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag. De bijeenkomst start om 9:30 uur en duurt tot 11:30 uur.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is mogelijk via de website van RVO Nederland.