Van Dillewijn Group neemt inhoesspecialist Terra International over

  Van Dillewijn Group, producent van hoezen en bloemenvoedsel, heeft fabrikant Terra International toegevoegd aan haar portfolio. Terra International is marktleider in het produceren van inhoesmachines voor bloemen en potplanten.

  Van Dillewijn Group is sinds jaar en dag een leverancier van speciale Terra hoezen via dochterbedrijf Dillewijn Zwapak. De overname door Van Dillewijn Group maakt het voor Terra International mogelijk om in de sterk groeiende vraag naar inhoesmachines te voorzien. „Gezien de wereldwijde interesse in onze machines en de sterk groeiende orderportefeuille waren wij op zoek naar een partner die verdere commerciële expansie mogelijk kan maken”, aldus Gerard van Egmond van Terra. „We zullen door deze samenwerking meer tijd krijgen om te innoveren”.

  Mark de Krosse, Managing Director van Van Dillewijn Group, onderstreept het strategische belang
  van de overname. „De Terra inhoesmachine maakt het mogelijk om volledig automatisch bloemen en planten in hoezen te verpakken. Dit biedt spelers in de sierteelt enorme efficiency- en kosten voordelen. Door de samenwerking tussen Terra en Dillewijn Zwapak zal het ontwikkelen van nieuwe verpakkingsconcepten in een stroomversnelling komen.”

  Terra International blijft onder eigen naam en management opereren binnen de Van Dillewijn Group. Van Dillewijn Group bestaat uit hoezenfabrikant Dillewijn Zwapak en Vaselife International (actief in bloemenvoedsel). Het bedrijf maakte eind 2020 bekend dat ze met Horticoop een akkoord bereikte over de overname van Alflora. De overname van deze leverancier van bloemisterij-artikelen is sinds 1 januari 2021 van kracht.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties