Introductie duurzaam shop-in-shop tuinplantenconcept

Tijdens Plantarium wordt volgende week Greenminder geïntroduceerd. Dit is een shop-in-shop concept voor duurzaam gekweekte tuinplanten.

Mede-initiatiefnemer van het concept is TV tuinman en oprichter van NL Greenlabel Lodewijk Hoekstra. Met Greenminder kunnen consumenten volgens de TV Tuinman kiezen voor een gegarandeerd duurzaam gekweekt product. Kopers kunnen een digitaal platform extra achtergrondinformatie krijgen.

Planten die onder het label Greenminder worden aangeboden zijn gekweekt door bedrijven die MPS GAP zijn gekwalificeerd of dit keurmerk in aanvraag hebben. Daarnaast onderschrijven de bedrijven de principes van Greenlabel, een organisatie die zich inzet voor een levende en duurzame buitenruimte.

De planten van Greenminder staan in biologisch afbreekbare potten van Planty Pot en zijn voorzien van een biologisch afbreekbaar label van Floramedia. Hiermee levert Greenminder volgens de initiatiefnemers als eerste merk 100% biologisch afbreekbare planten.

Pilotfase
Onder de naam Greenminder wordt ook een online-community gebouwd waarmee de concepteigenaren met consumenten willen communiceren. Het concept bevindt zich volgens de initiatiefnemers nog in de pilotfase maar zij hebben er voor gekozen om tijdens Plantarium het merk te introduceren. Zij hopen hierdoor tijdens de beurs met kwekers en retailers de dialoog aan te kunnen gaan om het merk verder te kunnen ontwikkelen.

Bron: De Boomkwekerij