Lisianthus  ‘Corelli Delft Blue’ van Takii gedoopt

Veredelaar Takii heeft op de IPM in Essen zijn gevuldbloemige blauwwitte Lisianthus de naam ‘Corelli Delft Blue’ gegeven.

Volgens product- en accountmanager Hendri Veurink van Takii Europe is iedere bloem van noviteit ‘Corelli Delft Blue’ uniek van tekening. Alsof het met de hand is geschilderd. Dat speelse karakter van de bloemtekening typeert volgens Veurink de bijzondere kwaliteit van de cultivar. Het Westlandse bedrijf Montana Lisianthus van Frank en Corine van Holst teelt de nieuwe lisianthus exclusief. Tot week 6 is Corelli Delft Blue alleen bij FleuraMetz verkrijgbaar voor de bloemist . Daarna is hij vrij beschikbaar bij Montana Lisianthus.

Corine van Holst van kwekerij Montana stelt dat met Corelli Delft Blue gedurfde creaties te maken zijn. Het is een aanvulling van het sortiment op het bedrijf, dat eind 2017 in areaal is uitgebreid. De Corelli-serie van Takii Seed bevat nu zeven verschillende cultivars met gefranjerde en gevulde bloemen. Alison Bradley, directeur van Floral Fundamentals en Fusion Flowers Magazine, heeft de noviteit op de beurs in Essen gedoopt

Winactie ter introductie

Om de start van Corelli Delft Blue te vieren organiseert FleuraMetz een winactie voor bloemisten. Degenen die met de cultivar de meest verrassende creatie maakt, kan meedingen naar de hoofdprijs: een tweedaagse ‘Delft Blue Experience’. Ook worden er originele Royal Delfts blauwe vazen en een aantal bossen Corelli Delft Blue verloot onder de inzendingen. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door FleuraMetz, Takii Seed, Montana en Royal Delft.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties