Jos Kersten herkozen tot voorzitter

Jos Kersten werd gisteravond op de algemene ledenvergadering van Plantion herkozen tot voorzittter. Kersten gaat zijn derde en laatste termijn in als voorzitter van de fusieveiling.

De benoeming van Kersten ging niet over een nacht ijs. Doordat kweker Theo-Jan van Ewijk bezwaar maakte tegen de herbenoeming diende er door de leden gestemd te worden over het aanblijven van Kersten. 70% van de stemmen was voor. 30% stemde tegen. De tegenstemmers haalden daarmee de vereiste meerderheid van 66,6% niet.

Van Ewijk twijfelde niet aan het functioneren van Jos Kersten. Het ging hem om het principe. „Het is niet goed voor welke organisatie dan ook dat een bestuurder dertig jaar blijft zitten.”

Kersten werd in 1985 bestuurslid van fusieveiling VV’70 in Bemmel en later voorzitter van VON in Bemmel. In 2008 werd hij voorzitter van Plantion. Doordat er opnieuw gestart werd met het tellen van zijn ambtsjaren was dat mogelijk.

Kersten bedankte de vergadering voor het in hem gestelde vertrouwen. „Mijn denken en doen is altijd gericht op een financieel gezonde veiling waar de klant centraal staat. Ik zou graag willen blijven zitten om mijn laatste zittingsperiode om de lopende zaken die betrekking hebben op de toekomst van Plantion af te maken.”