Kamp verwacht opleving kredietverlening

  Minister Henk Kamp van Economische Zaken verwacht dat, nu de economie weer groeit, de kredietverlening aan het mkb weer zal toenemen. Dat schrijft hij op 21 september in een brief aan de Tweede Kamer.

  Enkele indicatoren wijzen volgens Kamp al op verbetering. Zo is het percentage volledige afwijzingen van kredietaanvragen gedaald, van 38% vorig jaar naar 22% dit jaar. De volledige afwijzingen in het kleinbedrijf blijven met 44% echter wel hoog, geeft de bewindsman toe.
  Kamp was op 21 september een van de sprekers tijdens de mkb-top in Den Haag. Hij lanceerde daar – samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken – de Nationale Financieringswijzer voor ondernemers. Met deze app voor tablet en smartphone worden ondernemers wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financieringsvorm voor hun investeringsplannen.

  Achtergestelde Leningenfonds
  In de Kamerbrief wijst Kamp ook op de Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) die binnenkort met een Achtergestelde Leningenfonds (ALF) zal komen. Dit fonds bevat €300 miljoen dat de komende drie jaar zal worden uitgezet. ALF kan achtergestelde leningen aan het mkb verstrekken vanaf €150.000 tot €2,5 miljoen.

  Bron en foto: Vakblad voor de Bloemisterij