Kan Westland met MINDER glas?

Er is een schreeuwend tekort aan woningen in de gemeente Westland en ook bedrijven roepen heel hard dat ze meer ruimte nodig hebben. Het glasareaal komt daardoor steeds meer onder druk te staan in de meest bebouwde gemeente van Nederland. Maar leeft de bereidheid om glas in te leveren.

Tot tweemaal toe, waaronder in zijn nieuwjaarsspeech, heeft burgemeester Bouke Arends van gemeente Westland aangegeven dat de discussie gevoerd moet gaan worden over de toekomst van het tuinbouwcluster. „Doel van die discussie is dat het Westlandse tuinbouwcluster het meest toonaangevende cluster van Nederland blijft. Onderdeel van die discussie vormt het vraagstuk of dit moet door in te zetten op kwantiteit of op kwaliteit”, aldus de burgervader.

De beschikbare grond in Westland is immers beperkt, de grondprijs is hoog en de kosten van reconstructie navenant. „Nieuwbouw van grote kassen is daardoor elders wellicht bedrijfseconomisch interessanter. Dat roept de vraag op of het tuinbouwcluster in de gemeente zich wellicht meer moet gaan richten op nicheproducten en kennis en innovatie. De wereld staat niet stil en ook het denken moet daarom niet stilstaan, want stilstand is achteruitgang”, verwoordt Arends.

Zo denkt de burgervader erover, lees in het omslagverhaal van deze week in de Bloemisterij reacties hierop. Of nu al online.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties