’Kans op lege tafels bij Duitse tuincentra is reëel’

  Thomas Buchenau werd midden in de coronacrisis directeur van de Duitse branchevereniging voor tuincentra. „Tuincentra kunnen dit jaar te maken krijgen met lege tafels. Dat is een reëel probleem.”

  Buchenau wist naar eigen zeggen eind 2020 waar hij aan begon. De coronocrisis was al een paar maanden onderweg toen hij ja zei tegen de functie van directeur branchevereniging voor Duitse tuincentra. De eerste maanden bestond zijn functie vooral uit lobbyen dat tuincentra zoveel mogelijk open mochten blijven.

  Thomas Buchenau is sinds eind 2020 directeur van de Duitse branchevereniging voor tuincentra. (Foto: Buchenau)

  Inmiddels is zijn focus verlegd naar onderwerpen als beschikbaarheid, prijs en logistiek. Tuincentra hebben volgens Buchenau producten nodig waarmee ze zich kunnen onderscheiden van bouw- en supermarkten.

  „En juist in die producten, denk bij planten aan grotere potmaten, is het aanbod krap. Wat dat betreft horen we vanuit Nederland ook geen goede geluiden. Dure energie zorgt ook nog eens voor minder productie. Er kunnen wel eens lege schappen ontstaan bij tuincentra. En dat zorgt voor minder verkoop. Ik zie dat als een reëel probleem waarmee we dit jaar te maken kunnen krijgen.”

  Wat is de ZNU-standaard? En waarom is er in Duitsland geen toonaangevende tuincentrumketen?

  Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 4. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties