Keukenhof 2014 trapt af

De Raad van Bestuur van Keukenhof hielp donderdag 10 oktober zogenaamd een handje bij het planten van de bollen. De eerste gesprekken over de binnententoonstellingen zijn gevoerd.

Het Keukenhof thema voor 2014 is Holland. Een bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel plus huizenhoge tulp is daarom gemaakt van ruim 42.000 tulpen en muscari’s. Het ontwerp symboliseert de Tulpomanie tijdens de Gouden Eeuw en meet 22 bij 13 meter. Donderdag 10 oktober lagen de bollen klaar. Er hoeft alleen nog een laag van 10 cm zand overheen. De plantactie van De Raad van Bestuur was dus puur symbolisch. Een persmoment.
Op 1 december moeten alle 7 miljoen bollen op het park in de grond zitten. Een team van veertig personen is nu bezig aan de tweede plantweek.

Binnententoonstelling
De eerste gesprekken zijn gevoerd over de binnententoonstellingen. Gewascommissies hebben tot nu toe een gevarieerde mening over afgelopen seizoen en diverse wensen voor 2014. Over de wijze van keuren per gewas is nog geen besluit genomen. De Keukenhof stelt dat zij de consument centraal blijft stellen. Ze faciliteert en sponsort de commissies bij de tentoonstelling van hun gewas en de vakavond die daaraan verbonden is.