Klaar voor de start!

Het jaar 2014 loopt ten einde. Gisteren meldde vriend Gerard Vrolijk, directeur van Incotec Brasil, dat het alweer precies een half jaar geleden is dat we in Salvador stonden voor de voetbalwedstrijd Spanje-Nederland. Eén van de mooie hoogtepunten van het jaar!

Een ander mooi hoogtepunt was ons feest 25 jaar klok. Het jaar 2014 stond bij Veiling Holambra in het teken van grote investeringen en veel grote projecten. Een jaar ook met een omzetgroei van ruim 12% tot ruim 500 miljoen reais, (154 miljoen euro) gelijk aan de groei in 2013. In twee jaar tijd groeien we dus ruim 25%.

Dit in een land waar de economische groei vrijwel verdwenen is en de inflatie bijna 7% per jaar bedraagt. De economische vooruitzichten zijn onzeker. De inflatie en rente blijven hoog en de industrie presteert uiterst pover. Het is te hopen dat de nieuwe regering de juiste maatregelen neemt en de corruptie effectief weet te bestrijden. Politiek staat hier bijna synoniem met corruptie, geldverspilling en bureaucratie.

Volgend jaar even geen groot evenement in Brazilië en geen grote investeringen bij Veiling Holambra. Afmaken waar we mee bezig zijn en aandacht voor de processen en de klant! Afmaken van ons grote project RFID in alle logistieke middelen zoals karren, bledden en alle meermalige fusten.

Verder ontwikkelen van onze webshop Veiling Online. Hiermee gestart in januari 2014 zien we dat digitaal zakendoen snel geaccepteerd wordt. We maken daarbij gebruik van de in Nederland ontwikkelde standaarden van Floricode en passen de nieuwste berichten en technieken toe. De keten kunnen we in enkele jaren zeer efficient en effectief maken! Overleg met Floricode is noodzakelijk om de nieuwste berichten samen te ontwikkelen en we moeten daarbij rekening houden met de fiscale regelgeving die in Brazilië wezenlijk anders is dan in Nederland.

In 2015 gaat het digitaal zakendoen razendsnel door, zeker indien nog meer leden van de coöperatie en enkele grote klanten zelf ook investeren in digitalisering en automatisering van hun processen!

In 2015 gaan we ook een nieuw meermalig bloemenfust introduceren. In dit nieuwe fust kunnen 21% meer bloemen verpakt worden! Dat gaat onze positie in snijbloemen zeker versterken. Transport is ook in Brazilië duur. Zeker vanwege de grote afstanden die afgelegd moeten worden.

Het jaar 2014 sluiten we af. Een jaarplan 2015 en een meerjarenplan 2018 liggen gereed en kerst en oud en nieuw staan voor de deur. In januari gaan we met de jongens eerst een prachtige reis maken naar Chili en Argentinië en daarna gaan we er weer volop tegen aan. Ongetwijfeld gaan er weer vele zaken voorvallen in 2015. Maar we zijn goed voorbereid!

André van Kruijssen