Klasmann-Deilmann in de pluggen

Subtraatleverancier Klasmann-Deilmann is internationaal partner geworden van Maan Biobased Products voor hun plug Growcoon. Het is een nieuw type plug die volgens Klasmann-Deilmann de tuinbouwsector structureel zal veranderen.

Maan Biobased Products en Klasmann-Deilmann gaan samen de Growcoon leveren aan de gehele tuinbouwsector. Klasmann-Deilmann richt, naast de Nederlandse markt, ook actief op de internationale markt. Een belangrijke afspraak binnen de samenwerking is dat de Growcoon in combinatie met ieder gewenst substraat ingezet kan worden.

De Growcoon is een biologisch afbreekbare plug die past in de gangbare tray’s die worden gebruikt in de tuinbouwsector. Maan Biobased Products heeft zijn kennis van lijmtechnieken gebruikt om deze plug met open netstructuur te ontwikkelen. In 2016 is de plug geïntroduceerd en komend jaar verwacht het bedrijf minimaal een vertienvoudiging van de afzet. De Nederlandse markt heeft volgens hen namelijk afgelopen jaar de bevestiging gegeven dat de Growcoon een baanbrekend, toekomstgericht en succesvol product is voor de tuinbouwsector. Groei moet er ook komen door de samenwerking met het internationaal opererende Klasmann-Deilmann. De substraatleverancier heeft op dit moment nog geen wortelpluggen in haar assortiment en ziet in de Growcoon een sterk product voor de toekomst, een product dat de tuinbouwsector structureel zal veranderen.

De Growcoon is er in diverse uitvoeringen. Hij past in gangbare tuinbouwtray’s, kan geautomatiseerd in de tray worden aangebracht. Afvullen kan met substraat naar keuze.